14/07/2007

Osa 33: Lomalle Suomeen




Huomenna mekin sitten lähdemme lomalle - Suomeen. Oli vaikeaa löytää joku, jolle jättää avaimet, uskoa kukkien kastelu, postilaatikon tyhjäys ja asunnon huolto (pakollinen ilmastointilaitteiden pyöräyttäminen silloin tällöin, ettemme joudu palaamaan homeen valtaamaan asuntoon), sillä kaikki suomalaiset ovat lomalla - Suomessa. Onneksi eräs "naapuri" sentään ajoitti matkansa jo alkukesään. Sisun eli Singaporen Suomalaisten toimintakin on kesätauolla, ihan kuin koko Suomi ennenvanhaan heinäkuussa, lappu luukulla.

Meillä on ollut kovat siivoustalkoot, sillä keittiömme muurahaisyhdyskunta on kasvanut. Olen päättänyt hylätä pehmeät keinot ja suihkuttaa epäilyttävät kolot ja nurkat myrkyllä ennen lomalle lähtöä. Pelkään, että muuten saamme palata muurahaispesään.

Olen miettinyt jo viikkoja, onko minulla mikään koti-ikävä vai ei. Koti-ikävä ei ole, koska koti on nyt täällä. Ikävä joitakin asioita ja ihmisiä - kyllä. Ikävä viileitä ja valoisia kesäiltoja, sienimetsiä, uusia perunoita, kevään ensimmäistä terassikeliä, omaa polkupyörää, Helsingin kotia ja kesäistä kaupunkia, raejuustoa, kylmää vesijohtovettä ja Laitilan Oiva-siideriä (Ainoa siideri, jota täällä olen nähnyt, on juomakelvotonta Koppersbergia Ikeasta).

Säätiedotus Suomeen näyttää olevan reilut 20 astetta päivällä ja kymmenen yöllä. Tänään aamu-uinnilla palelin, olisikohan ollut vain 25 astetta ja tuulista. Saa nähdä, kuinka palelemme Koti-Suomessa, niin hyvin on elimistö jo tottunut lämpöön.

Muumimaailma - Here we come!

No comments: