21/11/2006

Osa 1: Valkoinen tiikeri


Valkoinen tiikeri sinisine silmineen on paitsi hemaiseva blondi, myös selkäpiitä karmiva peto, joka on kooltaan käsittämättömän iso. Kuvassa ei muuten ole lasia välissä, eikä kameran objektiivi ole kuin 75mm. Kuinkahan pitkälle tiikeri hyppää?

Maailman kaikki valkoiset tiikerit periytyvät yhdestä mutanttiyksilöstä, joka eleli kissanpäiviä intialaisen maharadjan hovissa lemmikkinä. Suojaisikohan tämmöinen lemmikki omistajaansa pelottavilta pythoneilta?

Viikonlopun uutinen Singaporessa oli jack russellin terrieri, joka joutui 3,5-metrisen kuristajakäärmeen uhriksi condon pihassa keskikaupungilla. Poliisi yritti golfmailalla irrottaa koiraa, mutta tuloksena oli, että koira kuoli ja python pakeni paikalta.

Niin, tämä valkoinen tiikeri oli päiväjaloittelullaan Singaporen eläintarhassa. Singapore tarkoittaa nimenä leijonien saarta. Kyseinen leijonasuku tietysti kuoli sukupuuttoon jo brittien siirtomaaimperiumin alkajaisiksi.

2 comments:

Anonymous said...

Kaunis ja pelottava otus. Vastaus kysymykseen: jopa 10 metriä mutta: lajia ei ole määritelty. Tuolta löytyy lisää tietoa:

http://www.wwf.fi/ymparisto/uhanalaiset_lajit/ulkomaiset/tiikeri.html

t. Anne

Piritta said...

Hyvä tietää. Taidan miettiä kahdesti ennen kuin menen uudelleen tiikereitä katsomaan. Luulen, että valkoinen tiikeri on Bengalin tiikerin mutaatio.