12/06/2007

Osa 27: Mummy is a good cow, ah?

Kuukauden mittainen confinement month olisi takana ja nyt saavat äiti ja vauva ottaa vastaan vieraita sekä näyttäytyä kodin ulkopuolella! Siis kiinalaisittain. Ei sillä, että olisin istunut kotona ryystämässä confinement souppeja (vahvistavia liemiä, jotka on tehty ties mistä, sain oman osuuteni jo sairaalassa, joten ei kiitos enempää...). Nauttimatta jäi myös sairaalasta saadut äitienpäivälahjat (ehdimmehän melkein synnyttää äitienpäivänä), jotka olivat paikallisia luontaistuotteita: New Moon Essence of Chicken - hajukin oli jo riittävän kamala. Sen sijaan toiset lahjat, joita ensin luulimme äidinmaitokorvikejauheeksi osoittautuivat äidille tarkoitetuksi maitojuomajauheeksi, jota ennakkoluulottomasti olen kokeillut - maistuu kaakaolle ilman kaakaota... Ja parantaa IQ:ta ihan taatusti, jos jotain on pelastettavissa vielä.

Vauvan yhden kuukauden ikää on perinteisesti juhlittu täällä sukulaisten ja ystävien kesken. Vauva voi myös näyttäytyä vanhempien työpaikalla. Erityisiä One month -kakkuja ja juhlapaketteja oheistilpehööreineen saa ostaa tilauksesta, mutta perinteisiin kuuluu myös jakaa osanottajille punaisia kananmunia. Koko juhlan nimi on Red Egg Party. Lupaan värjätä munia, jos joku tulee juhliin.

Lastenlääkärin vastaanotolla täysimetyksellä ravitun poikamme todettiin olevan pulskassa kunnossa. Kiinalainen lääkäri jutteli vauvalle: Mummy is a good cow, ah? (Äiti on hyvä lehmä, vai?)
Menköön se nyt vaikka omituisen huumorintajun piikkiin, mutta olen kyllä kuullut paikallisten möläyttelevän mitä kummallisimpia juttuja. Suomalaisen ystäväni jalkoja, muistaakseni hississä, katsellut paikallinen oli todennut, että onpas sinulla isot jalat! Filippino siivoojamme, jonka jaamme useiden suomalaisten kesken, oli todennut reippaasti toiselle ystävälleni (terveisiä asianosaisille...), että oletpas lihonut! Minulle sama neiti sanoi synnytyksen jälkeen: You look so sexy now! Pitää muistaa maksaa extraa siivoojalle.

No comments: