21/08/2007

Osa 35: Joko sinulla on Personal Shopper?




"Buy! Buy! Buy!, shop without guilt for fashion at every budget"
Noin lukee paikallisen naistenlehden kannessa. Toimisikohan se suomeksi: Osta! Osta! Osta! Shoppaa ilman syyllisyyttä, muotia kaikkien budjetilla.
Ehkä ei?

Mutta opin jotain uutta kyseistä lehteä lukemalla. On olemassa jokateinin toiveammatti: Personal Shopper.

Personal Trainer on jo ihan vanhentunut juttu, jokainen voi hankkia sellaisen. Niitä näkyy täällä aika usein: hikoileva (ylipainoinen ja keski-ikäinen) mies tai nainen viimeisen päälle hienoissa urheiluvaatteissa treenaamassa ja vieressä trimmattu nuorukainen kellojen ja sykemittareiden ja ties minkä releiden kanssa katsoo päältä ja hoputtaa (One more ma´am). Ei kiitos.

Personal Stylist kuuluu sellaisille ihmisille kuin Nicole Ritchie ja Paris Hilton. Ja ehkä myös oikeille julkuille. En tiedä, käykö stylistit myös ostoksilla, ainakin ne laskuttavat palveluksistaan muhkeita summia.

Mutta Personal Shopper: Suoraan sanottuna en tiedä, mikä se on. Palvelu himoshoppaajalle, joka on liian kiireinen? Vaiko ammatti himoshoppaajalle, jolla ei ole itsellä rahaa?
Onko se joku, jolle annetaan lapulle omat mitat ja mieltymykset ja tehtävä, esimerkiksi: Tiina, koko 40, tykkää punaisesta, inhoaa palloja ja rusetteja, tarvitsee cocktail-asun. Sitten tyyppi kiertelee kaikki päivät kauppoja ja miettii: tuo hame sopisi Maijalle ja tuo kravatti Erkille. Näihin housuihin jopa Matti mahtuisi.

Jos ei muuta, niin ainakin ostoskeskuksissa olisi enemmän tilaa, jos moni siirtyisi käyttämään Personal Shopperin palveluita. Ei tarvitsisi tuolla tungoksessa törmäillä.

No comments: