18/05/2008

Osa 61: Singapore Flyer


Singapore Flyer on maailman korkein maailmanpyörä, se nousee 165 metrin korkeuteen, 30 metriä korkeammalle kuin London Eye. Sopivaa sunnuntaihuvia.

Maailmanpyörä valmistui vasta jokunen kuukausi sitten. Olemme tarkkailleet sen rakennusvaiheita siitä saakka, kun ensimmäiset jättikokoiset teräsrungon segmentit rahdattiin paikalle. Ensin paikalla törrötti neljänneksiä, sitten puolikkaat ja lopulta koko pyörä. Uutuuttaan kiiltävät lasihytit ovat noin bussin kokoisia. Huimausta ei tunnu missään vaiheessa, koska olo on kuin autossa istuisi. Yksi "lento" eli pyörähdys kestää puoli tuntia.

Suhteellisen kalliit liputko lienee syynä, mutta Flyer ei ole ilmeisesti ollut suurmenestys. Aina, kun olen ajanut taksissa ohi, on näkynyt melkein pelkästään tyhjiä hyttejä. Pakettiin on koottu singaporelaiseen tapaan Flyer -ostoskeskus ja ravintolakompleksi. "Lennolle" voi varata cocktailit, jonon ohi -lipun tai kokonaan oman hytin. Tavallisilla lipuilla saimme tosin oman hytin, jonoa ei ollut ollenkaan ja lapset pääsivät jopa ilmaiseksi. Saimme marssia suoraan, no tai valokuvaajan kautta, läpi tyhjien jonotushallien.


2 comments:

Anonymous said...

Moi!
Pitaiskohan mun tsekata pyora, kun tuun seuraavan kerran Sporeen?

Varasin siis sellasen lennon, etta olen Singaporessa 13.6. Eli en tieda kuinka hyva paiva on 13 pva perjantai kokeilla maailmanpyoria...

Mutta toivottavasti nahdaan silloin!

Tuula

Piritta said...

Joo mene ihmeessa katselemaan kaupungin horisotteja ja Marina Bayn rakennustyomaata...Lippu on 30 dollaria.

Nahdaan toki pe 13!