22/03/2007

Osa 20: Kuuluisat suomalaiset

Singaporen englanninkielisen sanomalehden The Straits Timesin uutiskynnyksen ovat ylittäneet viime aikoina kaksi suomalaista. He ovat Kimi Räikkonen ja Ilkka Ylikolola. Molemmat ovat päässeet lehteen nelivärikuvan kera.

Kimi Räikkösen kommentteja oli siteerattu Straitsissa pitkästi. Aiheena oli tietysti ne tavanomaiset kysymykset: viimeisen kilpailun lopputulos ja mitä odotetaan jatkossa. Kimin lehteen kirjoitettu englanti oli varsin moitteetonta, liekö Kimi oppinut puhumaan tai sitten toimittaja lisäsi puolet omiaan. Lopussa tosin mainittiin Kimin tavallisesti olevan vähäpuheinen.

Ja kuka sitten on Ilkka Ylikolola? Hän poseeraa lehdessä peittäen käsillään kasvonsa. Samassa kuvassa istuvat rivissä myös kolme muuta länsimaalaista yli 60-vuotiasta miestä. Kyseessä on Thaimaan Pattayalla käytävä oikeudenkäynti, jossa turisteja syytetään alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai raiskaamisesta.

Singaporelainen käytäntö on julkaista rikoksesta syytettyjen ja tuomittujen nimet ja kuvat. Suomeenkin kelpaisi vastaava systeemi vakavien ja erityisen vastenmielisten rikosten osalta. Kasvojen menetys toimii erittäin tehokkaana rangaistuskeinona. Noh, miltä suomalainen pedofiili sitten näyttää?
- Hyvin tavalliselta keski-ikäiseltä mieheltä. Kuten muutkin samassa kuvassa syytettyjen penkillä istuvat miehet. Yksi heistä virnistää, muut kolme peittävät kasvojaan kuvaajalta.

Inhottavaan aiheeseen kiinalainen loppukevennys: Kiinalaisilla hautaismailla vietetään kohta erityistä hautojen puhdistuksen juhlapäivää. Tätä varten joillakin pekingiläisillä hautausmailla myydään paperikopioita Viagra-pillereistä, kondomeista ja "baarityttöjen" kuvista. Paperikuvia poltetaan niiden haudoilla, joille toivotaan erityisen miellyttävää seksi-elämää tuonpuoleisessa. Kumma perinne, lah? Aiemmin haudoilla on perinteisesti poltettu leikkirahoja, joilla toivotaan vaurautta kuoleman jälkeen. Sellaista on elämä.


No comments: