12/04/2007

Osa 23: Tapaus tosimies

Tämä tapaus kuuluu taas niihin maailman ihmeisiin ja ällötyksiin, joista on ihan pakko kirjoittaa. Ensin pari varoituksen sanaa: Singaporen muslimiväestö on hyvin rauhallista ja elää hyvässä sovussa muiden etnisten ryhmien seassa. Moniavioisuutta ei tunnusteta Singaporen lain mukaan.
Singaporessa on noin viisi miljoonaa asukasta, joten tänne mahtuu rikoksia laidasta laitaan, ihan niin kuin Suomeenkin (tosin, jos lehtien uutiskynnyksen ylittäviä rikoksia laskee, täällä on huomattavasti vähemmän suomalaisittain suosittuja pahoinpitelyjä ja tappeluita).

Olipa kerran perhe. Siihen kuului isä ja kymmenen äitiä sekä 64 lasta, 33 poikaa ja 31 tyttöä, joista 21 yläasteikäisiä, 28 ala-asteikäisiä, 12 esikoulussa ja kolme alle 3-vuotiasta. Kaikki elivät avioliitossa, liitot oli rekisteröity kahden vuoden aikana 1980-luvun lopulla Thaimaassa, jolloin vaimot olivat 17-20-vuotiaita. Perhe asui kolmessa 7-huoneisessa asunnossa, jotka sijaitsivat samassa kerrostalossa Singaporessa. Viisi äideistä kävi töissä kodin ulkopuolella, viisi pyöritti taloutta. Perhe omisti kuljetusalan yrityksen, jolla oli omia minibusseja. Kodinhoito pyöri kuin hyvin rasvattu kone. Ruokaostokset tehtiin kerran viikossa pakettiautolla, kaksi äitiä ajoi kauppaan ja heidän tullessa takaisin lapset kantoivat ruokasäkit alimpana sijaitsevaan asuntoon, jossa toimi perheen ruokakeskus. Yksi äideistä hoiti pääasiallisesti kokin tointa ja valmisti mm. joka kouluaamu 49 lounaseväspussia perheen lapsille. Muu tilankäyttö oli jaettu siten, että yksi asunnoista oli päivisin lasten opiskelutilana, öisin tyttöjen makuutilana. Toinen asunto oli poikien makuutilana. Isällä oli oma makuuhuone ja aviollisia velvollisuuksia hoidettiin kiertävän nukkumajärjestyksen mukaan. Isän tehtäviin kuului myös lasten (uskonnollinen) kasvatus, jota hän hoiti megafonin välityksellä. Vapaa-aikana perheen pojat pelasivat usein jalkapalloa, heistä muodostui mainiosti omat joukkueet.
Mitenkäs juttu sitten päättyi ja miksi perheestä tuli laajemmaltikin kuuluisia, eikä vain oman naapuruston hämmästyksen kohde? Perheen 46-vuotias isä tuomittiin 32:ksi vuodeksi vankeuteen ja 24:ään raipaniskuun kuuden teini-ikäisen tyttärensä raiskaamisesta. Myös kolmea äitiä syytetään osallisuudesta. Kunnon patriarkka on ollut telkien takana jo vuoden päivät. Äitien pyörittämän perheen avuksi on ilmaantunut samaan taloon muuttanut "perheystävä", jolla itselläänkin on kaksi vaimoa ja seitsemän lasta. Tämä hoitaa perheen pään tehtäviä esimerkiksi kurittamalla isättömiä lapsia.

No comments: