10/10/2007

Osa 42: Free balls



Ang Leen uusi elokuva Lust, caution on nyt taalla. Ja sensuroituna tottakai, alkuperaisesta on leikattu huomattavasti pois. Ohjaajan itsensa leikkaama sensuroiduille markkinoille tarkoitettu versio on aivan toinen elokuva hanen itsensakin mielesta. Paikallinen kriitikko luonnehti, etta alkuperainen elokuva on viiden tahden huippuleffa, mutta leikattu versio keskinkertainen, kolme ja puoli. En tieda, miksi kriitikko sai katsoa alkuperaisen, kun sita ei tietaakseni edes saa tuoda maahan. No, arvaatte varmaan, mita on toivomuslistalla, kun joku tuttu sopivasti kay rajojen ulkopuolella...

Suhtautuminen Singaporen kiinalaisiin kay yha hankalammaksi. Kuulin taas juttuja kiinalaisperheiden kotiapulaisten kohtelusta. Kun filippiinilaisille apulaisille yleensa (ainakin lansimaisissa perheissa) annetaan sunnuntait vapaapaiviksi - he kun ovat katolisia ja ainakin osa haluaa kayda kirkossa, niin indonesialaisille annetaan yleensa yksi paiva kuukaudessa vapaata - mutta kuulin kiinalaisperheesta, jonka apulaisella ei ole koskaan vapaata!

Meita lahinna olevan ostoskeskuksen pihaan ilmestyi viime viikolla iso punainen pallo, jossa luki stay curious. Parin paivan valein iso pallo on "muninut" puiden juurelle erikokoisia, pienempia punaisia palloja, joissa on printattuna uteliaisuuteen liittyvia sitaatteja, kuten "Mere curiosity adds wings to every step." (von Goethe). Viela en tieda, minka mainoskampanjan kohteeksi olemme joutuneet.
Paikalliset ovat ilmeisesti oppineet odottamaan palloja ja varustautuvat kassein ja pussein ohikulkumatkalle. Tanaan eras kiinalainen (!!!) rouva kerasi isoon jatesakkiin palloja ja intialainen mies riemuitsi niin, etta huikkasi minullekin: Free balls! Take, take!

P.S. Poistan linkkilistalta linkkeja vanhempiin valokuviin. Jos joku kaipaa viela Suomen loman kuvia, laittakaa mailia, niin postitan linkin.

No comments: