08/01/2008

Osa 48: Hierontahullut




Alennusmyynnit alkoivat jouluaattona ja ovat nyt parhaimmillaan. Jos joulun alla oli paljon ihmisia kaupoissa, niin nyt on viela enemman. Joulukoristeet vaihtuivat viime viikolla punakultaisiin kiinalaisen uuden vuoden koristeisiin, Christmas Sale New Year Saleksi ja suklaiden tilalle tuli punakantisia purkkeja, joissa myydaan ananastorttuja, love lettereita, pahkinoita ja muita herkkuja, Jingle Bellsien tilalla alkoi soida Gong Xi, Gong Xi...Kiinalainen vuosi vaihtuu tana vuonna helmikuun ensimmaisella viikolla.

Jos jouluksi siis oli kiva ostella tavaroita, niin nyt vasta kiinalaiset ostavat. Kummallisin suosittu lahjatavara, tai oman kodin ylellisyyskapistus, on hierova tuoli. Niita myydaan ostoskeskuksissa yhta tiheassa kuin vaikka Espritin vaatteita, eli ei kauppakeskusta ilman vahintaan yhta liiketta. Ja hierovat tuolit nayttavat kertakaikkiaan kammottavilta! Kuvitelkaa raahaavanne lentokoneen business-luokan istuin jalustoineen olohuoneeseenne.. Mita isompi tuoli, sita enemman siita pulitat, parhaimmista reilusti yli viisinumeroisia lukuja, eli parin tasokkaan klassikkodesign-nojatuolin verran. Jos rahat eivat riita koko tuoliin, voi ostaa vain jalkoja hierovan pallin. Se on vahan kuin pesuvati, johon on sisaanrakennettu nahkaverhoillut saappaat - joihin siis tyonnetaan jalat. Hienoissa tuolikaupoissa vallitsee zenilainen tunnelma, jota voi verrata suorastaan tasokkaaseen spahan. Tuoleja myydaan myos usein aulanayttelyissa yms. tilaisuuksissa, jolloin voi olla varma, etta jokaisessa koekayttoon tarkoitetussa tuolissa istuu kussakin yksi kiinalainen (ukko) kuin kiinnikasvaneena.

Hieronta ja spa-villitys on muutenkin taalla aikamoista. Eksyin kerran Chinatownissa ostoskeskuksessa kerrokseen, jossa jokainen puoti tarjosi jalkahierontaa. Foot massage, Ma'am?

No comments: