26/02/2008

Osa 53: Iso hali Muumimammalta

Olimme viime viikolla vastaanottamassa Singaporessa valtiovierailulla ollutta Tarja Halosta. Intoa puhkuva Tarja oli puristanut tiukkaan ohjelmaansa coctailtilaisuuden, jossa hän antoi kaikille kutsutuille Singaporen suomalaisille kollektiivisen ison halauksen. Mukana olevat Pentti ja Paavo (Väyrynen) näyttivät molemmat väsyneiltä, tukka pystyssä. Tarja oli ollut pitkällä lounaalla ja saanut Singaporen orkideapuutarhaan ihan oman nimikkokukkansa. Dendrobium Tarja Halonen on pieni, sitkeä ja punainen.

En valitettavasti päässyt henkilökohtaisesti juttuihin Tarjan kanssa. Meitä kohden näet suuntasi Paavo. Kuten eräs mukana ollut asian esitti: Lupasin muuttaa maasta, jos Paavosta tulee presidentti. (Presidenttiä ei tullut vaan ministeri.) Muutin maasta, mutta Paavo tuli perässä.
Tarjaa kuulemma kiinnosti kovasti koti-isien esiintyvyys expattien keskuudessa.

Singaporen Straits Times uutisoi Tarja Halosen vierailusta pariin otteeseen ja nimitti häntä "Moominmammaksi". Muuten kirjoitukset koskivat lähinnä suomalaista korkeatasoista koulutusta, ympäristöteknologiaa ja yritysmaailmaa. Toissa viikolla GIC Real Estate hankki osaomistuksen Isosta Omenasta (" a Helsinki shopping centre") eli jotain singaporelaista on sitten espoolaisillakin.

Suomalaisuudesta aasinsiltaa pitkin sauna-asiaan. Sattuipa juuri, että eräs nelikymppinen hyväkuntoinen, vauras ja muutenkin rakastettava singaporelaisrouva löytyi kuolleena saunasta. Siitä seurasi julkista keskustelua, jossa lääkärit heristävät sormea saunan vaaroista.

Eli älä sauno, voit saada sydänkohtauksen! Tekisi mieli vinkata toimittajalle tutustumista löylynheiton maailmanmestaruuskisoihin, saisipa siitä jymyjutun. Joka tapauksessa tässä lista, milloin saunominen on big no-no:

- Jos olet nauttinut alkoholia
- Jos sinulla on akuutti nivelvamma
- Jos sinulla on flunssa
- Jos olet lapsi tai vanhus
- Jos sinulla on korkea verenpaine, matala verenpaine, heikko sydän tai rytmihäiriöitä tai tukkeutuneet valtimot, rintakipua tai hengitysvaikeuksia
- Jos käytät seuraavia lääkkeitä: diureetteja tai betasalpaajia

Lisäksi muuten monessa saunassa täällä on opastaulu, joka kieltää raskaana olevia menemästä sisälle ja muitakin ihmisiä ilman lääkärin lupaa.
Mitenkäs se vanha sanonta menikään...Jos ei sauna, viina ja terva auta, on tauti kuolemaks.

1 comment:

Anonymous said...

Taas saan päivitellä singaporelaisia sääntöineen :) Aika paljon on noita saunasääntöjä tullut rikottua. Toivottavasti niiden rikkomisesta ei sentäs saa samanlaisia sakkoja kuin monista muista asioista Singaporessa.

Jäi mietiyttämään, miten te Paavon kanssa tulitte juttuun. Hihii.

Terveisiä sinne!

t. Emilia