18/01/2007

Osa 14: Krokokengät




Tässä muotitietoisille kuuma vinkki ensi kesäksi: osta Krokot!

Crocs eli Krokot ovat suosikit singaporelaisten jaloissa, vauvasta vaariin. Ensi katsomalta voisi kuvitella useiden singaporelaisten harrastavan aktiivisesti puutarhanhoitoa, niin paljon Krokot muistuttavat Etolassa myytäviä puutarhakenkiä. Mutta Krokot sopivat kaikkialle, shoppaamiseen, sunnuntaikävelylle, ravintolaan, rannalle, töihin, kouluun... Krokoja saa kaikissa kirkkaissa väreissä. Malleja on muutamia, joista kuvassa oleva on suosituin. Sen lisäksi on tarjolla saappaita, ballerinoja ja sandaaleita, kaikki samasta homogeenisestä, kevyestä, kumimaisesta puristemuovista.
Meidän perheen ensimmäiset Krokot ostettiin Ellenille pitkän estetiikkaan liittyneen pohdinnan jälkeen. Rumat kuin mitkä, mutta kevyet, eivät luista sateessakaan, eivät välitä kastumisesta, eivät homehdu, eivätkä hankaa.
Ikäviäkin piirteitä liitetään lasten Krokoihin. Kenkien materiaali on pinnaltaan nihkeä ja juuri siksi muodostaa hyvän kitkan liukkaalla alustalla. Tämä on huono ominaisuus yhdistettynä liukuportaisiin. Pahimmassa onnettomuudessa pieni tyttö menetti yhden varpaansa.
Krokot ovat amerikkalainen brandituote. Halpiskopioitakin on myynnissä, alle kymmeneksellä aitojen hinnasta. Aidot Krokot maksavat täällä alkaen noin 20 eurosta. Ole siis muodin edelläkävijä ja tilaa Krokot. Crocsin verkkosivuilla voi myös lukea tositarinoita siitä, kuinka Krokot ovat muuttaneet ihmisten elämän!

No comments: