11/09/2007

Osa 38: Retki Kurrekurredut -saarelle

Pienet helmenkalastajatytöt Amanda ja Ellen pikkuveljineen, perheineen ja ystävineen päättivät matkata Etelä-Kiinanmerelle Kurrekurredut -saarelle. Merimatka taittui mukavasti aalloilla keinuvalla laivalla, jonka nimi oli Aria Bupala. Sitten matkattiin bussilla kuoppaisia teitä pitkin, kunnes lopulta alkuasukkaiden rumpu- ja tanssiesitys toivotti meidät tervetulleeksi perille. Oma majakin löytyi, kaikilla mukavuuksilla ja läheltä valkoista hiekkarantaa.

Ihanissa suolaisissa aalloissa oli mukavaa kellua ja kalastaa aarteita. Löytyi simpukoita ja koralleja - ja tietysti helmiä.

Alkuasukkaiden lisäksi saarella asui hauskoja eläimiä. Autonkuljettaja vakuutti, että saarella ei ole isoja eläimiä, vain liskoja, käärmeitä ja apinoita. Eräs koirankokoinen lisko piti kovasti seurastamme ja köllötteli majamme takapihalla. Illalla grilli-illallisemme valot houkuttelivat paikalle myös tikkuaskin kokoisia lentäviä kovakuoriaisia, jotka kopsahtelivat niskaamme.

Oliver -poika kävi testaamassa upouusia uimahousujaan. Muita matkan kohokohtia olivat vierailu Oleh Oleh - basaarissa sekä ahkerien alkuasukkaiden tarjoilemat herkut.

Kurrekurredut -saari tunnetaan paremmin Bintanin nimellä ja se sijaitsee Indonesiassa.

Lisää kuvia webbialbumissa, katso linkki alla!

No comments: