06/04/2008

Osa 57: Skandaaleja


Hairless beach monkey - lempisarjishahmoni Sherman the Sharkin lempiruoka. Karvaton ranta-apina on aika osuva määritys ainakin eräille lajitovereillemme.

Tämän viikon kuuluisin suomalainen on saanut kuvansa The Strait Timesin sivuille jo kolmesti tällä viikolla. Se ei olekaan, yllätys yllätys, exministeri Kanerva vaan "erotic dancer" Johanna Tukiainen. Epäilemättä jälkimmäisen kuvalla on parempi (kröhöm) uutisarvo kuin keski-ikäisen miespuolisen ang mohn naamalla.

Singaporelaiset rakastavat skandaaleja - ainakin niin kauan kuin ne eivät ole heidän omiaan. Siinä selitys, miksi kanervat ja sarkozyt saavat runsaasti palstatilaa. Oma skandaali, terroristi Mas Selamatin karkaaminen, on vaiettu kuoliaaksi. Jo kuutisen viikkoa jatkuneet massiiviset etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Viranomaiset eivät voi myöntää, että Selamat on päässyt livahtamaan rajojen yli. Vielä toissaviikolla lehdistä sai lukea varmoja mielipiteitä siitä, että karkuri piileskelee joillakin Singaporen viidakkoalueista. Valtaisat haravointioperaatiot olivat käynnissä.
Karkaamisesta on tullut useiden salaliittoteorioiden lempiaihe. Erään teorian mukaan Selamat kuoli vahingossa vankeudessa ja etsinnät ovat osa hämäysoperaatiota. Toisen teorian mukaan terroristiin asennettiin jäljityssiru ja hänet laskettiin tarkoituksella vapaaksi.

Viimeisimmän kaakkoisaasiaa ravistelleen skandaalin aihe on arkisesti riisi. Riisistä on puutetta ja hinta on noussut jo yli kaksinkertaiseksi. Köyhät maat, jotka tuovat riisinsä ulkomailta,
kuten Filippiinit, ovat pulassa kohonneiden hintojen vuoksi. Ostovoimaista Singaporea ei uhkaa riisin loppuminen. Silti saidat ja kiasut singaporelaiset ovat alkaneet hamstrata riisiä kauppojen hyllyiltä. Singaporessa on ainakin kolme isoa "riisin Fort Knoxia", joissa kussakin on varastoituna koko maan kolmen kuukauden tarpeen verran riisiä. Ja se on muuten aika paljon! Viranomaiset yrittävät tiedotuskampanjan avulla hillitä hamstrausta, koska hamstraus nostaa entisestään riisin hintaa. Turhaan. Itse en edes olisi huomannut hinnan nousua, ellen olisi lehdestä lukenut. Jos 5kg riisiä maksaa nyt vaikka noin 7 dollaria (3,50 €), on siitä vielä pitkä matka K-kaupasta ostetun Uncle Ben´s -pakkauksen kilohintaan.


No comments: