12/12/2006

Osa 6: Onko jo ensi viikolla joulu?

Joulun lähestyminen tuntuu epätodelliselta. Tänään oli kaunis aurinkoinen päivä, vietimme aamupäivän uima-altaalla ja ihailimme Ellenin uimahyppyjä. Illalla vierailimme Christmas Partyssa, joiden isäntä tarjoili kotimaansa Pakistanin ruokaa. Joulusta muistutti ehkä jouluaiheiset lautasliinat.

Viime viikon kauhu-uutinen: Kaksimetrinen saksalainen mies hukkui condonsa (asuintalonsa) porealtaaseen. Porealtaan vesipumpusta oli rikki turvamekanismi ja heppu juuttui mahastaan pohjaan. Ei siis kannata sukeltaa porealtaassa.

Viime viikon toisen merkittävän uutisen kuulin suomalaisrouvalta (suomalaisessa joulukirkossa, joulusta puheenollen), joka asuu siinä surullisen kuuluisassa condossa, jonka pihassa python kuristi koiran. Kyseisellä pythonilla on outoja viehtymyksiä, sillä se (mistäköhän sen erottaa muista lajitovereistaan?) on kuulemma bongattu Amerikkalaisella Klubilla keskustan toisella laidalla. Olisi kiinnostavaa tietää, miten 3,5-metrinen käärme luikertelee vilkkaimman shoppaus- ja hotellialueen läpi.

Suomalaisverkosto osoittautuu hyödylliseksi muutoinkin kuin merkittävien uutisten välityksessä. Löysin Evelynin, joka tulee meille siivoamaan, silittämään ja tarvittaessa lapsenvahdiksi hintaan 10S$ (5€) tunti.

Saimme myös cable TV:n ja sanomalehti The Straits Times kannetaan vihdoinkin kotiovelle. Samoin kuin ruokaostokset, jotka teen kätevästi internetissä. Myös pesulan noutopalvelun voi tilata kotiovelle. Säästetyn ajan voikin sitten käyttää vaikka shoppaamiseen. Joulunalusaikana ostokset voi tehdä ihan rauhallisesti, sillä megakokoisen Vivo City -ostoskeskuksen aukioloaika on puoleen yöhön seitsemän päivää viikossa.
Suomesta lähetetty tavarakonttimme tuli alkuviikosta täsmällisesti ja reippailla pojilla meni vain puoli päivää kaiken purkamiseen. Astioita tosin joutuu hieman etsimään keittiössä, mutta kokemus tarjoaa katsauksen singaporelaiseen logiikkaan.


No comments: